free website builder

Subscribe Newsletter

WP Website Maken | Hanrathsingel 14 | 1252 AE Laren | T. 035-6231419 | M. 06-21700357 | info@wpwm.nl  

Nederlands Engels 

Blog of QS4ALL


Interesting articles about website optimization (SEO), handy tools, web design, social media, latest trends en new opportunities of the CMS you can find here.

If you want more information to come up higher in the search engines? Read our blog articles.

 

Beginnershandleiding voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) van Google

Beginnershandleiding voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) van Google

Zoekmachineoptimalisatie klinkt veel moeilijker en uitdagender dan dat het eigenlijk daadwerkelijk is. Zo bestaat optimalisatie vaak alleen uit kleine aanpassingen toepassen aan onderdelen van uw website. Het is met SEO meer van belang dat u zich gaat richten op wat goed is voor bezoekers van uw site. Erg duidelijk klinkt het nog niet, dus proberen we het met andere woorden. Zoekmachineoptimalisatie draait als het ware om het zo goed mogelijk presenteren van uw site voor zoekmachines, maar de uiteindelijke doelgroep zijn de gebruikers en NIET de zoekmachines.

SEO basisprincipes
Om alles eerst op een rijtje te krijgen, zullen we de basisprincipes benoemen van SEO. Het is niks moeilijks, het is gewoon het benoemen van paginatitels en meta-tags. Nu denkt u misschien wat zijn dan de paginatitels en meta-tags? De paginatitels beschrijven, zoals het er staat, de titels van de pagina’s. Een meta-tag is een onzichtbaar veld wat metadata bevat, wat door de zoekmachines gevonden wordt.

Sitestructuur verbeteren
Sitestructuur verbeteren? Wat houdt dat precies in voor mijn site, zult u zich misschien afvragen.  Als u bovenaan de pagina kijkt in de balk waar u de URL van de site neerzet, ziet u waarschijnlijk een onbegrijpelijk lange URL staan. De URL die daar weergeven staat, is natuurlijk helemaal niet aantrekkelijk en makkelijk te onthouden als u er reclame voor wilt gaan maken. Het is daarom van belang om URL’s te nemen die de inhoud van de pagina overbrengen en die makkelijk te begrijpen zijn.

Een website heeft u (of iemand anders voor u) via een bepaalde navigatie opgebouwd, zorg ervoor dat die navigatie overzichtelijk is. Niet dat u een geleerde moet zijn om uw navigatie te begrijpen, gebruik duidelijke namen en plan de navigatie vanuit de hoofdpagina van uw website.

Inhoud optimaliseren
Interessante sites zullen vanzelf meer erkenning krijgen, het is hierbij goed om te letten op de manier waarop u uw tekst op uw pagina’s schrijft. Zitten er taalfouten in een tekst, dan zal dit gelijk minder aantrekkelijk worden voor een mogelijke bezoeker. Zorg er ook voor dat u uw site up-to-date houdt, dit zorgt ervoor dat er geen oude koeien uit de sloot gehaald worden en dat de bezoekers terug willen komen omdat er telkens wat nieuws is.

Omgaan met crawlers
Ook kan het voorkomen dat u bepaalde pagina’s juist niet op Google wil hebben, u wil dan bepaalde pagina’s niet laten ‘crawlen’. Zo kunt u gebruik maken van een robot.txt-bestand om dit proces van zoekoptimalisatie tegen te gaan. Het kan ook zo zijn dat bepaalde links die op uw pagina heeft staan, juist niet gevolgd moeten worden, u bestrijdt de reactiespam met ‘nofollow’.
Dit beschrijft u op deze manier < a href="URL VAN SITE" rel="nofollow" > Comment Spammer < / a> 

Een zogenaamde spammer laat een bericht achter bij een nieuwsbericht, in de hoop te kunnen profiteren van de goede reputatie van een site.

SEO voor mobiele telefoons
Is een SEO van een mobiele site onderhouden niet het zelfde als het onderhouden van een normale SEO van een niet-mobiele site? In zekere maten zou u dat misschien denken. Maar mobiele sites maken niet alleen gebruik van een andere indeling, maar de beheermethoden en de expertise die hiervoor vereist zijn, zijn nog eens behoorlijk anders. Dit vergt dus nogal wat extra aandacht dan een site voor die voor normaal pc-gebruik is.

Promotie en analyse
Als u meer links toevoegt die naar uw pagina’s gaan, zorgt dat ervoor dat de waarde van de pagina verhoogd wordt. Doe aankondigingen via blogs en bouw zo aan je online reputatie. Gebruik ook webmasterhulpprogramma’s om nauwkueriger te bepalen hoe zoekmachines met hun websites omgaan. Zo kunt u namelijk met Google Analytics zien welke aspecten op de site niet goed werken of niet genoeg bezoekers krijgen.

Download het PDF-bestand om de volledige beginnershandleiding te lezen.


0 comments

You must be logged in to post a comment.
Powered by : QualitySites4All